Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
 

Εκδηλώσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας της Κομοτηνής

Αναρτήθηκε: 17.11.2019

Εκδηλώσεις που αφορούν τη βία κατά των γυναικών, διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων του Δήμου Κομοτηνής. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.  

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, το προσωπικό του Ξενώνα θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής από τις 10:00 έως τη 12:00, ενημερώνοντας τους πολίτες και διαθέτοντας έντυπο υλικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα.

Την ίδια ημέρα στις 18:00, διοργανώνει προβολή της ταινίας «Πίσω Από Κλειστές Πόρτες (‘Une Histoire Banale’)», στον κινηματογράφο ODEONKosmopolis. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο της υποστήριξης των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων, όπου παρέχεται ασφαλής διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, οι οποίοι, έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, και σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις, όπως γυναίκες άνεργες, μονογονείς, ΑμΕΑ, με στόχο την ενδυνάμωση και την επανένταξή τους στην κοινωνία. Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 161 άτομα, γυναίκες και παιδιά.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος