Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
 

Δημόσια διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αναρτήθηκε: 17.11.2019

Δημόσια Διαβούλευση για τη διαμόρφωση των τελικών μέτρων παρέμβασης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας  (Σ.Β.Α.Κ.), του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 18.00, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης».

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των επεξεργασιών του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πόλη . Σε συνέχεια ενός πρώτου κύκλου εργασιών και διαβουλεύσεων που περιλάμβανε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, διαβούλευση με τους φορείς μεταφορικού έργου, διερεύνηση ομάδωνστόχων (μαθητές, γονείς, επαγγελματίες), μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου και συμπλήρωση πάνω από 1.000 ερωτηματολογίων, στη δεύτερη φάση, η Ομάδα Έργου του ΣΒΑΚ Ελληνικού – Αργυρούπολης, μαζί με την μελετητική ομάδα, αναπτύσσει την «καρδιά» των προτάσεών της για αυτό που ονομάζεται Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με κεντρικό στόχο τη βιώσιμη μετακίνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη για τον λαό της πόλης.

Η μελετητική ομάδα του ΣΒΑK θα παρουσιάσει τρία εναλλακτικά σενάρια προτάσεων (μηδενικό σενάριο – ήπιο σενάριο – έντονα παρεμβατικό σενάριο) που αναπτύσσονται σε τρεις χρονικούς ορίζοντες δράσης (5ετια – 10ετια – 20ετια).

Μεταξύ άλλων, στα σενάρια αυτά περιγράφονται μέτρα και παρεμβάσεις που αφορούν στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης και στην προστασία της από την υπερτοπική κυκλοφορία, στη ρύθμιση της στάθμευσης, στην οργάνωση πράσινων διαδρομών, στην αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, στην ενίσχυση του δικτύου πεζοδρόμων, στην εύρυθμη λειτουργία των πεζοδρομίων, στη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Στις προτάσεις του ΣΒΑΚ περιγράφεται μία άλλη πόλη. Μία πόλη που αποδεσμεύεται από τη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου και όσα αυτή συνεπάγεται. Μία πόλη που αφορά τον πεζό και το ποδήλατο, που πλέον αποκτούν προτεραιότητα στην κίνηση στο δημόσιο χώρο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος