Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Το πρώτο εξάμηνο του 2020 ν/σχ για νέες τροποιήσεις του “Κλεισθένη”

Αναρτήθηκε: 12.11.2019

Το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει και άλλες τροποποιήσεις του «Κλεισθένη» και θα ενισχύσει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με περαιτέρω αρμοδιότητες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην «WebTv του Grtimes.gr», ενώ θα ακολουθήσει  το νομοσχέδιο για τον πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, με το οποίο θα απλοποιείται η διαδικασία και το νομοσχέδιο που θα αφορά τον κώδικα ιθαγένειας.

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει συζήτηση για τη θεσμοθέτηση της  μητροπολικής διοίκησης σε μεγάλους αστικούς δήμους. Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι θα το θέσει  προς συζήτηση τόσο στο νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ, όσο και εντός της ΝΔ αλλά και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, καθώς όπως υπογραμμίζει «οι αλλαγές που φιλοδοξούμε να κάνουμε θέλω να τύχουν της μέγιστης δυνατής συνεννόησης και συναίνεσης».

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσύρει τη  διάταξη για την υποχρεωτική μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι αυτό αποτελεί μία μνημονιακή υποχρέωση αφενός και αφετέρου ότι έτσι τηρούνται και οι προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Σχετικά με την επιστολική ψήφο των απόδημων, ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι για να γίνει κάτι  τέτοιο απαιτείται η ψήφιση 200 βουλευτών,  προϋπόθεση που προβλέπεται από το Σύνταγμα αλλά, όπως σχολίασε,  δεν την έθεσε ούτε ο ίδιος ούτε ο πρωθυπουργός, καθώς και οι δύο τότε ήταν εκτός πολιτικής σκηνής.

Τέλος αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού καθώς και τις αντιδράσεις που καταγράφονται από κατοίκους και δημάρχους, ο υπουργός Εσωτερικών, κινούμενος αυστηρά στο πλαίσιο της  κυβερνητικής γραμμής, είπε: «Το μεταναστευτικό έχει πάρει διαστάσεις εθνικής ασφαλείας για την χώρα. Στην Ελλάδα δεν μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει. Πρέπει να γίνουμε κράτος και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε με πράξεις».

Σε ότι αφορά τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών, απέφυγε να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψήφιου για τη θέση του προέδρου, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται, δεν του αρέσει να κάνει προβλέψεις και ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα είναι καλός.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος