Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
 

Στην Αθήνα αύριο Δευτέρα και την Τρίτη η Περιφερειακή Διάσκεψη Δημάρχων Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας

Αναρτήθηκε: 10.11.2019

Διήμερη Περιφερειακή Διάσκεψη Δημάρχων Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, με θέμα τον ρόλο των Δήμων στη δημιουργία πόλεων φιλικών προς τα παιδιά και τους νέους, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αύριο Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12  Νοεμβρίου.

Η Περιφερειακή Διάσκεψη διοργανώνεται από την UNICEF και τον Δήμο Αθηναίων και θα συμμετάσχουν πενήντα δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από πόλεις της Ευρώπης και την Κεντρικής Ασίας.

Αύριο  Δεύτερα  στις 10.15 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, της Περιφερειακής Διευθύντριας της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Afshan Khan, και της Maria Alexandrova, υπερασπίστριας της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, στο δημαρχείο της Αθήνας.

Η Διάσκεψη, η οποία είναι μέρος σειράς εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών με αφορμή τον εορτασμό της 30ης Επετείου της Διεθνούς Σύμβασης Δικαιωμάτων του Παιδιού, θα εστιάσει στον ρόλο των Δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων καθώς και στην ενδυνάμωση του ρόλου τους στις Πόλεις.

Πρόκειται για την πρώτη περιφερειακή διάσκεψη αυτού του είδους στην περιοχή η οποία θα επικεντρωθεί στην:

• Χρηματοδότηση τοπικών υπηρεσιών για παιδιά και οικογένειες

• Ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας των παιδιών

• Διασφάλιση του δικαιώματος και της πρόσβασης των παιδιών στην εκπαίδευση

• Δημιουργία υποστηρικτικού και προστατευτικού περιβάλλοντος

• Εξασφάλιση της συμμετοχής των νέων στην λήψη αποφάσεων

Η ζωή και το μέλλον των παιδιών επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο. Στην κατεύθυνση αυτή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κεντρικό ρόλο για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, διασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά και οι νέοι έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, προστατεύονται έναντι κινδύνων που προκαλούν έντονο ψυχολογικό στρες και μετέχουν στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους.

Η διήμερη Περιφερειακή Διάσκεψη δίνει τη δυνατότητα σε δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εμπειρογνώμονες από την περιοχή Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας να μοιραστούν καλές πρακτικές και να ενημερωθούν για καινοτόμα προγράμματα και προσεγγίσεις που υποστηρίζουν τα παιδιά και τους νέους, ενώ παράλληλα προωθεί τη δημιουργία συνεργείων με στόχο την ενίσχυση των δράσεων που ήδη υλοποιούνται.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος