Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
 

Πρόστιμα 1,2 εκ. ευρώ συρρέουν στον δήμο Σαρωνικού για παράνομη διαχείριση παραλιών την περίοδο 2015-19

Αναρτήθηκε: 08.11.2019

Το σοβαρό θέμα των προστίμων που συρρέουν στον δήμο  Σαρωνικού, ύψους 1,2 εκ. ευρώ,  λόγω  της παράνομης διαχείρισης των παραλιών και της κακοδιαχείρισης και παρανομιών στο ζήτημα των καντινών, κατά το διάστημα 2015 – 2019, από τη δημοτική επιχείρηση ΑΔΜΚΕΣ, απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Σε σχετική απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο  επικρίνει τον πρώην δήμαρχο Γ. Σωφρόνη, για την απόφασή του να απουσιάσει από το δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το κρίσιμο για το δήμο και τους πολίτες θέμα.

«Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση και τους λόγους για τους οποίους η ΑΔΜΚΕΣ έφτασε στο σημείο από κερδοφόρα μέσα σε 5 χρόνια να καταλήξει σε μια χρεοκοπημένη επιχείρηση, στην οποία καταλογίζονται πρόστιμα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ερμηνεύουν εύκολα την ένοχη σιωπή και απουσία του κ. Σωφρόνη.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σαρωνικού καλεί τον  πρώην δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι τω δημοτών, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό όμως που πραγματικά προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι ο πολιτικά υπεύθυνος αυτής της τραγικής πορείας της επιχείρησης δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των δημοτών, οι οποίοι επί της ουσίας καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της κακοδιαχείρισης και των επιλογών του», τονίζεται στην απόφαση».

Το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε για:

Τήρηση της νομιμότητας σε κάθε διαδικασία που αφορά τη Μονομετοχική και τη διαχείριση των παραλιών.

Προάσπιση με κάθε μέσο και τρόπο των δημοτών μας από τις συνέπειες που επιφέρουν οι χειρισμοί και οι επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Καταλογισμό των πάσης φύσεων ευθυνών σε όλους όσοι εμπλέκονται με πράξεις ή παραλείψεις στη σκανδαλώδη πορεία της Μονομετοχικής, όπως αποφάσισε και το δημοτικό συμβούλιο.

«Οι δεσμεύσεις αυτές – που αποτελούν και πάγιες αρχές μας- δεν ελήφθησαν στο περιβάλλον της πολιτικής αντιπαλότητας. Οι πολίτες έχουν επιλέξει διοίκηση. Ελήφθησαν υπό το βάρος της υποχρέωσης που έχουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον δήμο την περίοδο 2015-2019, λόγω της παράνομης διαχείρισης των παραλιών, με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της νομιμότητας» καταλήγει το δημοτικό συμβούλιο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος