Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
 

Αύριο η δίκη κατά του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου από την Oil One

Αναρτήθηκε: 07.11.2019

Εκδικάζεται αύριο στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή της εταιρείας πετρελαιοειδών συμφερόντων Oil One εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου –Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου.

Η εταιρεία κατηγορεί τον δήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμιση και αξιώνει προσωπική κράτηση του δημάρχου ενός έτους και αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ , καθώς ο δήμαρχος διεκδικεί την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, κρίνοντας μεταξύ άλλων ως υπεύθυνες για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη δυσοσμία στην περιοχή.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο εξέφρασε με ευρεία πλειοψηφία τη στήριξή του στον δήμαρχο.

Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρει ότι «η αγωγή της εταιρείας κατά του Χρήστου Βρεττάκου, με την οποία ζητάει προσωπική κράτηση ενός έτους και 500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ίδιο, στρέφεται κατά της πόλης μας, όλων των κατοίκων της και κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το δημοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει ότι «με τις παρεμβάσεις του ο δήμαρχος έπραξε το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: πρόταξε την ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον από τη λειτουργιά της εν λόγω εταιρείας.

“Η συνειδητή προσπάθεια της Oil One να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για καλύτερη ποιότητα ζωής δεν θα περάσει” καταλήγει το σχετικό ψήφισμα, στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι “κανένας και τίποτα δεν θα μπει πάνω από το δικαίωμα των κατοίκων σε μια ανθρώπινη πόλη, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν αξίζει περισσότερο από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μας”.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος