Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
 

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Αναρτήθηκε: 06.11.2019

Σύσκεψη για τους τρόπους αντιμετώπισης του παρεμπορίου  στη Θεσσαλονίκη  πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνου Σταμπουλίδη.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, εκπρόσωποι του λιμενικού και της ελληνικής αστυνομίας, έγινε αναλυτική συζήτηση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο και τα απομιμητικά είδη που διακινούνται παράνομα στην αγορά. Από όλους τονίστηκε πως το πρόβλημα θα πρέπει να χτυπηθεί στην πηγή του.

Ο κ.Σταμπουλίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες πως μέχρι τις αρχές του 2020 θα δημιουργηθεί ένας νέος φορέας που θα καταπολεμήσει το παρεμπόριο και θα συντονίζει τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, υπογράμμισε πως για πρώτη φορά θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες από επιχειρηματίες και πολίτες, ώστε άμεσα να πραγματοποιείται έλεγχος στο σημείο αναφοράς.

“Το παρεμπόριο πέρα από τα απλωμένα σεντόνια στα πεζοδρόμια και τους αυτοσχέδιους πάγκους θα πρέπει να χτυπηθεί στην πηγή του. Για να γίνει αυτό, θέλει τέλειο συντονισμό όλων των υπηρεσιών και διασταύρωση των πληροφοριών” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος για τη δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δαγκλής.

Αναφορικά με το παραλιακό μέτωπο της πόλης, ο κ. Δαγκλής είπε πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση για ελέγχους από τα μεικτά κλιμάκια, ώστε να μην αναπτύσσονται τα σεντόνια με τα προϊόντα που πωλούνται παράνομα και πως “υπάρχει αισθητή διαφορά στην εικόνα σε σχέση με το παρελθόν”. Πρόσθεσε δε, πως οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου είναι “αιφνιδιαστικοί και γίνονται σε καθημερινή βάση και όλες τις ώρες της ημέρας”.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος