Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
 

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συντήρηση τριών γεφυρών που αποτελούν αρχιτεκτονικά μνημεία

Αναρτήθηκε: 05.11.2019

Εργασίες αποκατάστασης σε τρεις γέφυρες, οι οποίες αποτελούν  αρχιτεκτονικά μνημεία, θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού 8,2 εκατομμυρίων ευρώ, σε περιοχές εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα αποκατασταθούν και θα ηλεκτροφωτιστούν τρεις γέφυρες στον Πηνειό ποταμό που παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό, δομικό  και ιστορικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό και έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημεία.

 Πρόκειται για τη μεταλλική τοξωτή γέφυρα στη θέση της  παλαιάς Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης, τη λίθινη τοξωτή γέφυρα Σαρακίνας δήμου Καλαμπάκας, όπως και τη λίθινη τοξωτή γέφυρα Κεραμιδίου δήμου Φαρκαδόνας.


Στις παραπάνω γέφυρες θα γίνουν ενδεικτικά εργασίες  καθαρισμού, αποκατάστασης και ενίσχυσης λιθοδομής, κατασκευής νέων στηθαίων, αρμολογήματος, δημιουργία χώρων θέας, ενίσχυσης βάθρων κ.α., με σεβασμό στη μορφή και τα ιδιαίτερα στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν.


 Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, «Με σχέδιο και προγραμματισμό εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων. Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική “ θωράκιση” περιοχών εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού, ενώ συμβάλλουμε στην αποκατάσταση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου. Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου οι διαδικασίες σχετικά με την υλοποίηση των έργων να προχωρούν με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη μόχλευση του χρήματος στην τοπική πραγματική οικονομία».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος