Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
 

Κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Πάνειο Όρος ο δήμος Σαρωνικού

Αναρτήθηκε: 05.11.2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πάνειο Όρος.

Σε συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συστάθηκε για το θέμα  αποφασίστηκε να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

α). Να συνεδριάσει άμεσα από κοινού με την αντίστοιχη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του δήμου Λαυρεωτικής για λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες.

β) Να συντάξει προσφυγή προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος, όπου θα διατυπώνονται οι αντιρρήσεις του δήμου Σαρωνικού και συγκεκριμένα: Πρώτον, μια τέτοια εγκατάσταση θα αλλάξει πλήρως τα φυσικά χαρακτηριστικά του όρους καταστρέφοντάς τα,

Δεύτερον, η περιοχή έχει στον όμορο δήμο Λαυρεωτικής τη μεγαλύτερη σε ισχύ ενεργειακή μονάδα της Ελλάδας (ΔΕΗ), ενώ το εν λόγω αιολικό πάρκο θα προσφέρει μόλις το 1,2% της ισχύος που προσφέρει η μονάδα της ΔΕΗ

Τρίτον,  οι ιδιωτικές εταιρείες ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με τον δήμο και την τοπική κοινωνία, θέλοντας χωρίς διαβούλευση να εγκαταστήσουν το Πάρκο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος