Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
 

Αναβολή της δίκης για την επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη

Αναρτήθηκε: 04.11.2019

Αναβλήθηκε για τις 20 Φεβρουαρίου 2020 η δίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση εις βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου. Στο ακροατήριο του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο τελευταίος κατηγορείται για εξύβριση λόγω και έργω, αλλά και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Ο Π. Ψωμιάδης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να καταφέρθηκε στον Γ. Μπουτάρη με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του τέως δημάρχου. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση λόγω και έργω. Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση κάνοντας δεκτό το αίτημα δύο εκ των κατηγορουμένων που επικαλέστηκαν κολλήματα των συνηγόρων τους. Στην αίθουσα εμφανίστηκε και ο Γ. Μπουτάρης που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Όλοι οι παραπάνω κατέστησαν κατηγορούμενοι ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση. Η δικογραφία εστάλη από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η απαγγελία κατηγοριών και η παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο. Για την ίδια επίθεση, είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία έχουν ήδη καταδικαστεί, ενώ το τέταρτο παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος