Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Χίος: Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύμα δίχρονο προσφυγόπουλο

Αναρτήθηκε: 04.11.2019

Ένα κοριτσάκι δύο ετών, μέλος οικογενείας Ιρακινών αιτούντων άσυλο, βρήκε τραγικό θάνατο, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, στη Χίο στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ΜΚΟ.

 Το μοιραίο περιστατικό συνέβη όταν  ο οδηγός του αυτοκινήτου,  με το οποίο είχε μεταφερθεί το δίχρονο κοριτσάκι  με την οικογένειά του και άλλες οικογένειες αιτούντων άσυλο, ξεκίνησε χωρίς να αντιληφθεί την κίνηση του παιδιού, πίσω από το όχημα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.

  Τη βαθύτατη οδύνη της για το δυστύχημα στη Χίο εκφράζει η ΜΚΟ Άρσις

Τη «βαθύτατη οδύνη της» για το τροχαίο δυστύχημα στην Αγία Ερμιόνη Χίου με θύμα κορίτσι ενός έτους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «’Αρσις», όχημα της οποίας προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού.

   Όπως περιγράφει στην ανακοίνωσή της, «η οικογένεια του παιδιού επέβαινε σε όχημα mini bus της οργάνωσης και επέστρεφε την ώρα του συμβάντος από επίσκεψή της στο νοσοκομείο της Χίου. Κατά την αποβίβασή τους, το παιδί διέφυγε του ελέγχου της μητέρας του, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά από το όχημα την ώρα που αυτό ξεκινούσε». Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «από τον οδηγό του οχήματος και εργαζόμενο της ΑΡΣΙΣ, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

   Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα, το οποίο έχει βυθίσει σε θλίψη τους γονείς του παιδιού, επιπρόσθετα από το τραύμα της προσφυγιάς που ήδη βιώνουν, καθώς και τον οδηγό-εργαζόμενο της ΑΡΣΙΣ, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος