Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Πρότυποι οδηγοί για την πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου σε Αμπελοκήπους-Μενεμένη

Αναρτήθηκε: 05.11.2019

Τρεις πρότυπους οδηγούς για την πρόωρη σχολική εγκατάλειψη για μαθητές, για γονείς και για εκπαιδευτικούς, παρουσιάζει ο  Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, σε ειδική Ημερίδα τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019,  στις 11.00, στο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι εν λόγω οδηγοί εκπονήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «URBACT III, Implementation Νetwork» με τίτλο «STAY TUNED – Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου» .

 Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος, το χρονικό διάστημα 2016 – 2019, υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία  το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «STAY TUNED – Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας «URBACT III, Implementation Νetwork».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσα από ένα δίκτυο 9 συνεργαζόμενων πόλεων που ήταν οι εξής: Γάνδη / Βέλγιο ως επικεφαλής εταίρος (Lead Partner / LP), Ταλίν / Εσθονία, Σόφια / Βουλγαρία, Αμπελόκηποι – Μενεμένη / Ελλάδα, Αβέιρο / Πορτογαλία, Βερολίνο / Γερμανία, Ναντ / Γαλλία, Γκέτεμποργκ / Σουηδία, Βαρκελώνη / Ισπανία.  

Απώτερος στόχος του προγράμματος ήταν κάθε συμμετέχουσα πόλη να βελτιώσει την υλοποίηση των στρατηγικών της με αποτελεσματικά και καλά αξιολογημένα προγράμματα δραστηριοτήτων και δράσεις.

O Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης αξιολογήθηκε ως ο δήμος με τη μεγαλύτερη βελτίωση – πρόοδο κατά τη διαδικασία μετάβασης από τη στρατηγική στην εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, στη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και επωφελήθηκε από τις εμπειρίες των άλλων πόλεων στο έπακρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε μια τοπική ομάδα στήριξης που αποτελούνταν από εκπροσώπους από τις σχετικές με το θέμα υπηρεσίες του δήμου, διευθυντές από τα σχολεία του δήμου, εκπρόσωπους από το 2η ΕΠΑΣ Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. Θεσ/νίκης, από το ΚΕΣΥΠ Νεάπολης, το ΚΕΚ «Εκπαιδευτική Παρέμβαση», το Δίκτυο Άλφα, το «Φάρο του Κόσμου», το Σύλλογο Γυναικών Ρομά, κ.α.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος