Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
 

Δημοτικά τέλη με βάση τα τετραγωνικά του Ε9 από το 2020

Αναρτήθηκε: 04.11.2019

Τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού  θα μπορούν να καθορίζουν πλέον οι δήμοι  από το νέο έτος. Τα στοιχεία θα τα αντλούν οι δήμοι από τις δηλώσεις που γίνονται στο Ε9 και στα οποία αποκτούν πλέον πρόσβαση, ενώ  μέχρι σήμερα τα αντλούσαν από τη βάση δεδομένων της  ΔΕΗ.

Όπως  ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η αλλαγή αυτή κατέστη δυνατή χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 με αυτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την ΑΑΔΕ.

Πάντως, ο υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε περίπτωση που υπάρχουν τυχόν αποκλίσεις μεταξύ των δηλωμένων τετραγωνικών στη ΔΕΗ και των πραγματικών,  δεν θα πληρωθούν αναδρομικά τέλη ή πρόστιμα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος