Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Πράσινο φως για την ανάπλαση τμημάτων περιοχής «Ψαρομαχαλά» στο Ναύπλιο

Αναρτήθηκε: 03.11.2019

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» – ΕΣΠΑ 2014-2020, εντάχθηκε η ανάπλαση τμημάτων της περιοχής «Ψαρομαχαλά», του Δήμου Ναυπλιέων.

Η δράση έχει Συνολική Δημόσια Δαπάνη 1.162.000,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)

Οι παρεμβάσεις στην περιοχή των οδών Φωτομαρά, Παπανικολάου, των καθέτων και της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα, είναι κρίσιμες για την ολοκλήρωση ενός συνολικού δικτύου παρεμβάσεων στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί ισχυρό στοιχείο της Ταυτότητας του Ναυπλίου ως προορισμού.

Το έργο ανάπλασης αφορά στην πεζοδρόμηση και αναβάθμιση της περιοχής μελέτης, η οποία προβλέπει επισκευές, ανακατασκευές, βελτίωση των πεζών διαδρομών (στις οδούς Παπανικολάου, Φωτομάρα και παρόδων) που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των αρχαίων κρηνών, στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής και την καλύτερη λειτουργική σύνδεσή της με την παλιά πόλη.

Η προτεινόμενη Πράξη συμβάλλει στη στρατηγική της λειτουργικής ενοποίησης της παλαιάς με τη νέα πόλη του Ναυπλίου, ιδιαίτερα δε στην ανάδειξη υποβαθμισμένων και ταυτόχρονα παραδοσιακών τμημάτων της παλιάς πόλης. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλει στην προστασία, δικτύωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος, την προώθηση και προβολή της διαχρονικής ιστορικότητας της περιοχής παρέμβασης καθώς και στη βελτίωση του Αστικού Περιβάλλοντος, με στοχευμένες και εμβληματικές δράσεις για την αναζωογόνηση του αστικού ιστού, και την ενίσχυση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, συμβάλει στον εξορθολογισμό των έντονων χρήσεων και των υπερκορεσμένων δραστηριοτήτων του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και του εμπορίου οι οποίες έχουν ως παρενέργειες την έντονη κυκλοφορική συμφόρηση και την έντονη ανάγκη για στάθμευση, την ακουστική, οπτική και ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι παρεμβάσεις στην περιοχή του ιστορικού κέντρου είναι κρίσιμες για την ολοκλήρωση ενός συνολικού δικτύου παρεμβάσεων στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί ισχυρό στοιχείο της Ταυτότητας του Ναυπλίου ως προορισμού.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη της ανάπλασης της περιοχής του «Ψαρομαχαλά», στο Ε.Π. Πελοπόννησος» – ΕΣΠΑ 2014-2020 εξέφρασε ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, και πρόσθεσε  ότι: «Με τον ίδιο τρόπο που δουλέψαμε για να φτάσουμε σήμερα εδώ,θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. To ιστορικό κέντρο, όπως και όλη η πόλη του Ναυπλίου αναβαθμίζεται και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσει πολύπλευρα,Ευρωπαϊκές πόλεις πρότυπα. Περιμένουμε την ημερομηνία έναρξης του έργου προκειμένου να ευχαριστήσουμε όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά που συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος