Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Πάτρα: Σύσκεψη για να παραμείνει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ

Αναρτήθηκε: 03.11.2019

Ευρεία σύσκεψη φορέων συγκαλείται σύσκεψη φορέων συγκαλείται από τον δήμαρχο Πατρέων, με θέμα το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη.

Στην πρόσκλησή του ο δήμαρχος, που απευθύνεται σε πάνω από 40 φορείς της πόλης, αναφέρει τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. να αποσύρει την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ και να συνεχίσει η διοίκηση του να εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, θεραπευόμενων και γονέων και τα μέλη του Δ.Σ. να είναι εθελοντές (άμισθοι).

Να μην αλλοιωθεί το θεραπευτικό του μοντέλο, με αρνητικό αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης και της επανένταξης στην κοινωνία. Να ενισχυθεί η δράση του, να έχει επαρκή χρηματοδότηση και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Σήμερα μπροστά στις νέες εξελίξεις πρέπει να καλέσουμε τους φορείς της πόλης σε νέα συνάντηση με στόχο να συζητήσουμε για τους τρόπους που θα συντονίσουμε τη δράση μας, για να μην περάσει η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, να μην προχωρήσει η αλλαγή του χαρακτήρα του και η διάλυση του, να υλοποιηθεί το αίτημα της πόλης για δημιουργία κλειστού θεραπευτικού προγράμματος  και  2 συμβουλευτικών σταθμών για τις άλλες εξαρτήσεις.

Καλούμε του βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην κυρώσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα και πολυδύναμου κέντρου για τις άλλες  εξαρτήσεις (τζόγος, αλκοόλ, διαδίκτυο)».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος