Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
 

H 8η Γιορτή Βελανιδιού στην Κέα

Αναρτήθηκε: 26.10.2019

Για 8η φορά διοργανώνεται στην Κέα η Γιορτή Βελανιδιού!

Αν και η πρώτη εντύπωση ενός επισκέπτη της Τζιας σχετικά με τη χλωρίδα της, είναι ότι πρόκειται για ένα τυπικό Κυκλαδονήσι, στο εσωτερικό του νησιού θα συναντήσει μεγαλόπρεπα δάση με βελανιδιές (“βασιλικές” δρυάδες), από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στο Αιγαίο και που σήμερα προστατεύονται.

Αύριο  Κυριακή 27 Οκτωβρίου  από το πρωί ως το απόγευμα στην περιοχή του Γυριστή (Καστανιές),  θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή γιορτή, στην οποία οι παρευρισκόμενοι θα μάθουν τα πάντα γύρω από τα βελανίδια, θα γευτούν λιχουδιές βελανιδιού και θα διασκεδάσουν.

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί περίπατος μέσα στο δάσος βελανιδιάς με την Δρ. Αναστασία Παντέρα και την  Marcie Mayer. Καθώς είναι και οι δύο λάτρεις της βελανιδιάς, θα  χαρίσουν στους συμμετέχοντες, μια γεμάτη ενδιαφέρουσες πληροφορίες περιήγηση.

Η Δρ. Παντέρα είναι κορυφαία ερευνήτρια γεωργικής δασοκομίας με εξειδίκευση στους δρυς και τα δάση βελανιδιάς. Η  Marcie Mayer έχει πρόσφατα εκδώσει ένα βιβλίο για την περισυλλογή, την επεξεργασία και τη βρώση βελανιδιών, βασισμένο στην εργασία της με τις βελανιδιές της Κέας. 

Στις 13.00 θα λειτουργήσει αγορά προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς, κυνήγι θησαυρού για όλους και τραπέζι με χειροτεχνίες για τα παιδιά.

Στις 15.00 θα απολαύσουν ζωντανή μουσική από ντόπιους οργανοπαίκτες και θα γευτούν νόστιμα κεράσματα από βελανίδι.

Στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός και θα υπάρχει βραβείο για το μεγαλύτερο σε βάρος βελανίδι!

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος