Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Τ. Θεοδωρικάκος για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε δυνατό συμβιβασμό για να επιτύχει τις 200 ψήφους

Αναρτήθηκε: 14.10.2019

Τη συγκρότηση της διακομματικής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δρομολογεί, άμεσα, το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα προκειμένου να ορίσουν τον εκπρόσωπό τους στην επιτροπή.

Αντικείμενό της θα είναι η διαβούλευση και η εξεύρεση κοινής συνισταμένης σε ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, τον τρόπο που θα εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των εκτός επικρατείας εκλογέων κ.λπ., που απασχόλησαν ακροθιγώς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς στις συναντήσεις της περασμένης Παρασκευής.

Επιδίωξη του υπουργείου είναι η σύσταση και συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει άμεσα, εντός της εβδομάδας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει «στην  προσπάθεια συναντίληψης και συναίνεσης. Και να πετύχουμε όλοι μαζί, βάζοντας ο καθένας νερό στο κρασί του».

Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, είναι ανοικτή σε κάθε συζήτηση θέτοντας, ωστόσο, την εξής κόκκινη γραμμή:   Η ψήφος των ήδη εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων να μετρά στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε δε  πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε δυνατό συμβιβασμό προκειμένου να επιτύχει τις 200 ψήφους.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος