Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
 

Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ζητά το δημοτικό συμβούλιο δήμου Βύρωνα

Αναρτήθηκε: 09.10.2019

Δεκτό έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βύρωνα το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων για τους 170 εργαζόμενους με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμά του καλεί το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει άμεσα  σε νομοθετική ρύθμιση που να περιλαμβάνει την επέκταση του χρόνου απασχόλησης  στους δήμους των εργαζόμενων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με παράταση επιπλέον τεσσάρων μηνών.

Ταυτόχρονα να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται η βασική αρχή του εργατικού δικαίου για ίση αμοιβή για ίδια εργασία και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Να καταβάλει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε όλους όταν  τελειώνει  το πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς. Να υπάρχει το δικαίωμα  συμμετοχής στα νέα προγράμματα, όποιων  το επιθυμούν, ακόμη και εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε αυτά. 

Τις επόμενες ήμερες οι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, καλώντας και το δημοτικό συμβούλιο να συμμετέχει και να στηρίξει έμπρακτα  αυτή την κινητοποίηση.

Ζητούν  μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της ελαστικής εργασίας και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος