Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
 

Σχέδιο αντιμετώπισης μιας νέας προσφυγικής κρίσης καταρτίζει ο δήμος Αθηναίων

Αναρτήθηκε: 30.09.2019

Ολοκληρωμένη πρόταση συγκρότησης μηχανισμού για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης νέας προσφυγικής κρίσης , εξαιτίας της αύξησης των προσφυγικών -μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας , καταρτίζει και θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Αθηναίων.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος , Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που είναι σ΄εξέλιξη.Ο κ. Μπακογιάννης , υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων «πρέπει να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια» και να είναι « στην πρώτη γραμμή». Όπως και ήταν ,υπενθύμισε , τα προηγούμενα χρόνια . Επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπήρξαν « πολύ μεγάλες κοινωνικές συνέπειες» με « ορατό το κίνδυνο οι κάτοικοι περιοχών της που έχουν τέτοιες δομές , να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι».

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι « δεν τιμά κανένα» η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και επείγει ο απεγκλωβισμός και μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα « στη βάση της αναλογικότητας». Στο θέμα αυτό είπε , « είναι πολύ εύκολο να διχαστούμε , να πολωθούμε ,ο καθένας να εκφράσει τις ιδεοληπτικές ή ιδεολογικές του ανησυχίες» .Όμως « πάνω απ΄όλα» , πρόσθεσε , « έχει να κάνει με το σεβασμό στον άνθρωπο , την αλληλεγγύη , όλα αυτά που διαχρονικά εκφράζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ταυτίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος