Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
 

Προσπάθεια αποσυμφόρησης της Σύμης από πρόσφυγες

Αναρτήθηκε: 24.09.2019

Λύση στο πρόβλημα με τις αφίξεις περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών στη Σύμη από τα τουρκικά παράλια επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, μετά την δραματική έκκληση του δημάρχου Ελευθέριου Παπακαλοδούκα, ότι το νησί είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, παραμένουν στο δρόμο, λόγω έλλειψης χώρων φιλοξενίας και χωρίς τη δυνατότητα ουσιαστικής βοήθειας, ενώ το αστυνομικό τμήμα έχει μετατραπεί σε hotspot.

Αποφασίστηκε λοιπόν  η αποστολή ιατρικού προσωπικού, ενώ με τη συνδρομή του υπουργείου Άμυνας θα μεταβούν στο ακριτικό νησί δύο στρατιωτικοί γιατροί και ένας οδηγός ασθενοφόρου. Επίσης αποφασίστηκε, λόγω έλλειψης χώρων φιλοξενίας, σήμερα να προωθηθούν στην ενδοχώρα οι 100 πρώτοι πρόσφυγες, άλλοι 100 την ετάρτη και οι υπόλοιποι 100 την Παρασκευή.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε κατόπιν επικοινωνίας του υφυπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Λιβάνιου με τον δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, ο οποίος είχε ζητήσει  επειγόντως τη συνδρομή της κυβέρνησης και την κάλυψη των άμεσων αναγκών με έκτακτο προσωπικό.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος