Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
 

Ηράκλειο Αττικής: Εγγραφές στις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Αναρτήθηκε: 21.09.2019

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, στην προσπάθειά της να αναπτύξει νέες υπηρεσίες για τα παιδιά – μέλη της και να τα φέρει πιο κοντά στην ουσιαστική ανάγνωση, λειτουργεί Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης από το Μάιο του 2013 (αρχικά πιλοτικά και σταδιακά σε πλήρη λειτουργία). Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά από μικρά σε επαφή με τη Βιβλιοθήκη, να κατανοήσουν τη λειτουργία της και να την αγαπήσουν, ώστε μελλοντικά να γίνουν και τα ίδια ενεργοί αναγνώστες και χρήστες των υπηρεσιών της, να αναπτύξουν τη φιλαναγνωσία τους και να συζητήσουν μέσα από κατάλληλα «βιβλία-οδηγούς» θέματα που τα αφορούν και τα προβληματίζουν.

Συνεχίζοντας τη λειτουργία των Λεσχών Ανάγνωσης και για τη χρονιά 2019-20 και προκειμένου να οργανώσει τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2019 η Βιβλιοθήκη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε μικρό ενδιαφερόμενο.

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν ομαδική ανάγνωση του βιβλίου, συζήτηση και επεξεργασία πάνω στα κύρια θέματα που θίγονται (χωρίς να αναπαράγεται η ατμόσφαιρα της σχολικής τάξης), καθώς και σχετικά παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες (πχ. ζωγραφική ή εικονογράφηση του βιβλίου, δραματοποίηση, προβολή ταινίας, μουσική, πρόσκληση του συγγραφέα κ.ά.). Η επιλογή των θεμάτων και των βιβλίων γίνεται με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των παιδιών, μετά από συνεργασία των βιβλιοθηκονόμων με τους υπεύθυνους των Λεσχών.

Οι εγγραφές στις Λέσχες συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 27/9/2019 ηλεκτρονικά κατά προτίμηση στα e-mail library@iraklio.gr ή iraklio_library@yahoo.gr ή τηλεφωνικά στα 2102826276 / 2102845414 στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης (Δευτέρα ως Παρασκευή 8πμ.-3μμ.) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Ακριβώς  λόγω  μεγάλου ενδιαφέροντος, μετά από δύο συνεχείς απουσίες μέσα στη χρονιά η θέση θα αναπληρώνεται από επιλαχόντες αιτούντες (για ευνόητους λόγους καλής λειτουργίας). Παράλληλα, δεν θα γίνονται αλλαγές στις ώρες προτίμησης (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τώρα μεταξύ δύο τμημάτων, όπου υπάρχει αυτή η επιλογή).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής  https://iraklio.gr/

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος