Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Τρόπους αξιοποίησης του «Τοσίτσειου Σχολείου» που εκκενώθηκε σήμερα συζήτησαν ο Κ. Μπακογιάννης και ο Γ. Μπαμπινιωτης

Αναρτήθηκε: 19.09.2019

Λίγες ώρες μετά την εκκένωση από την αστυνομία του υπό κατάληψη κτιρίου από προσφυγικές οικογένειες  στη  συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ  ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας  «Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων» καθηγητής Γεώργιος  Μπαμπινιώτης συζήτησαν τους  τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα προς όφελος των Αθηναίων, το κτίριο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης του κτιρίου για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς ώστε να βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής. Το επόμενο διάστημα  ο δήμος Αθηναίων και  το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας θα έχουν πιο συστηματική συνεργασία  με στόχο να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ήδη ο δήμος Αθηναίων αμέσως μετά την εκκένωση προχώρησε στον πλήρη καθαρισμό του εσωτερικού του κτιρίου, το σφράγισε και  ξεκίνησε παρεμβάσεις  αναβάθμισης  του εξωτερικού χώρου  με ενίσχυση του φωτισμού της περιοχής για να είναι πιο ασφαλής και φιλική.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη από το 2016, ξεκίνησε από τις 6 το πρωί. Οι προσφυγικές οικογένειες που διέμεναν στο κτίριο, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για έλεγχο των εγγράφων τους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Σύμφωνα με Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν καταμετρηθεί περισσότεροι από 130 πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος