Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Τροποποίηση της ΚΥΑ για την απόδοση ΑΜΚΑ ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

Αναρτήθηκε: 18.09.2019

Την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ, στην κατεύθυνση της συμμόρφωσής της προς τις πρόνοιες του ενωσιακού δικαίου, πρότεινε με επιστολή του ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση και στους συναρμόδιους υπουργούς.

Σκοπός της τροποποίησης είναι να επιλυθούν τα προβλήματα πρόσβασης στην εργασία, ασφάλιση και υγεία των αιτούντων άσυλο, που δεν αντιμετωπίζονται με απλές εγκυκλίους.

Ο κ. Ποττάκης ζήτησε επίσης την άμεση επίλυση της πρόσβασης των ασυνόδευτων και μη ανηλίκων αλλοδαπών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επισημαίνοντας παράλληλα την πολυετή καθυστέρηση της έκδοσης της προβλεπόμενης κάρτας υγείας (ΚΥΠΑ).

Θυμίζουμε ότι  υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτσης ανακάλεσε πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους. Η ΚΥΑ είχε δημοσιευτεί στις 20 Ιουνίου και έδινε πρόσθετες οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ  σε ξένους υπηκόους καθώς και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες ισότιμα με όσους κατοικούν στην χώρα, όπως επιβάλει το Σύνταγμα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος