Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
 

Δήμαρχος Ν. Προποντίδας: Να μην υποβαθμιστεί το Β’ Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στα Ν. Μουδανιά

Αναρτήθηκε: 13.09.2019

Την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΦΚΑ, που προβλέπει τη δημιουργία μίας μόνο Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στο Νομό Χαλκιδικής με έδρα τον Πολύγυρο και την υποβάθμιση του Β’ Υποκαταστήματος στα Ν. Μουδανιά σε Αποκεντρωμένο Τμήμα, ζήτησε με έγγραφό του ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μ. Καρράς από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Μηταράκη.

Για το θέμα συναντήθηκε στην Αθήνα με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παυλίνα Καρασιώτου, και της εξέθεσε αναλυτικά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες εξυπηρετούμενοι πολίτες από το Υποκατάστημα των Ν. Μουδανιών, αν προχωρήσει η προγραμματισμένη υποβάθμιση.  Σήμερα, με έγγραφό του ενημέρωσε για το θέμα τους βουλευτές του Νομού, καθώς και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, και ζήτησε τη συνδρομή τους στο χειρισμό της υπόθεσης.

“Το θέμα μας απασχολεί από τις αρχές του έτους και μάλιστα είχε συζητηθεί στη βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Νομού κ. Γ. Βαγιωνάς. Τότε είχε απαντηθεί από τη μεριά του Υπουργείου ότι, αν το ενοίκιο καλυπτόταν, δεν θα είχαν αντίρρηση να διατηρηθεί με τη μορφή που έχει. Αν και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάλυψη των μισθωμάτων, δεν άλλαξε κάτι στον Οργανισμό του ΕΦΚΑ που το υποβάθμιζε σε Αποκεντρωμένο Τμήμα, όπως και τελικώς “πέρασε” στο Π.Δ 8/2019. Τις ιδιαιτερότητες του Νομού, το πλήθος των πολιτών που εξυπηρετείται και  η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τον Πολύγυρο, είναι κάποια από τα στοιχεία που ζητάμε να συνυπολογιστούν”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος