Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
 

Τρίκαλα: Στοχευμένες αναλύσεις στο 1ο συνέδριο για τη Βιώσιμη Πόλη

Αναρτήθηκε: 15.09.2019

Ευρύ φάσμα θεματολογίας για την ανάπτυξη των πόλεων, καλύπτουν οι ομιλητές στο 1ο Συνέδριο για τη Βιώσιμη Πόλη που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Το 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala A.E.,  στις 26, 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον Μύλο Ματσόπουλου.

Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,  και  θα  μιλήσουν σε αυτό κυβερνητικά στελέχη και στελέχη επιχειρήσεων  εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων κλπ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών  Παναγιώτης Θεοδωρικάκος θα αναφερθεί στο θέμα: «Η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο Τομέα ως μέσο για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων» (στην έναρξη του Συνεδρίου, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019). Θα αναπτύξει ζητήματα για τον τρόπο πραγματοποίησης αλλαγών σε ένα ευρύ πεδίο αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές πόλεις.

Την ίδια ημέρα, στην ενότητα «Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων», η  Αλεξάνδρα Σδούκου θα αναπτύξει το θέμα  «Ενεργειακές Κοινότητες και αξιοποίηση των τοπικών πόρων». Ένα θέμα με άμεση εποπτεία από την ίδια, καθώς είναι η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η θεματολογία του συνεδρίου όπως τονίζεται,  ιχνηλατεί τομείς που άμεσα σχετίζονται με το μέλλον των πόλεων και των πολιτών, σε επίπεδα χρηματοδότησης, ενέργειας, διοίκησης.

Στην ενότητα «Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών», ο  Δημήτρης Σκάλκος θα μιλήσει πιο συγκεκριμένα για ένα μείζον ζήτημα: «Η Ελλάδα μπροστά στην πρόκληση της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027». Ο κ. Σκάλκος, ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει ήδη μελετήσει τα όσα αφορούν στη χρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών τα επόμενα χρόνια.

Η σχετική ιστοσελίδα, με πλήθος πληροφοριών, λειτουργεί ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://restartmaicity.com/

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος