Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
 

Νέα προγραμματική σύμβαση δήμου Ηρακλείου με το ΙΤΕ

Αναρτήθηκε: 12.09.2019

Τη νέα προγραμματική σύμβαση του δήμου Ηρακλείου με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, με αντικείμενο την ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης», υπέγραψε το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Εκ μέρους του ΙΤΕ παρευρέθησαν ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, και ο επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης, καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης. Παρευρέθηκε επίσης ο προϊστάμενος Πληροφορικής του Δήμου, Κωστής Μοχιανάκης.

Μεταξύ άλλων η σύμβαση προβλέπει τη δημιουργία υπηρεσιών που θα προσφέρουν στον δήμο τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της πολιτικής του σε μια σειρά από τομείς (κυκλοφοριακό, παράνομη στάθμευση, πολεοδομικά σχέδια, αντιμετώπιση ηχορύπανσης) και παράλληλα θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης συνεχίζεται. Ως Δήμος Ηρακλείου στοχεύουμε σταθερά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η τεχνολογία προς όφελος των δημοτών. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στον τόπο μας ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα της Ευρώπης, το ΙΤΕ, με το οποίο συνεργαζόμαστε αρμονικά τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας έχουν γίνει ορατά σε μια σειρά από εφαρμογές και δράσεις που έχουμε αναπτύξει και είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα φανούν ακόμα περισσότερο».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος