Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
 

Δέκα οκτώ τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών συγκεντρώθηκαν στη Νίσυρο

Αναρτήθηκε: 12.09.2019

Δέκα οκτώ τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών συγκεντρώθηκαν  στη Νίσυρο και πριν τρείς μέρες στάλθηκαν προς ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα έχουν σταλεί προς ανακύκλωση 13 τόνοι χαρτονιού, 2 τόνοι πλαστικών, 1,5 τόνοι ηλεκτρονικών συσκευών διαφόρων ειδών και 1,5 τόνοι τηγανέλαια.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο δήμο Νισύρου λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης και με τοπικό παραλήπτη στην Κω. Έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία, τα υλικά συλλέγονται με ηλεκτροκίνητα οχήματα, συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο του δήμου όπου  γίνεται η διαλογή και η συμπίεσή τους με συμπιεστή τελευταίας τεχνολογίας, που διαθέτει ο δήμος και δημιουργούνται παλέτες έτοιμες προς αποστολή.

Στόχος του δήμου είναι να φτάσει το ποσοστό ανακύκλωσης  στο 80% των απορριμμάτων.

Επίσης ο δήμος είναι σε συνομιλίες για την εφαρμογή ενός ακόμη προγράμματος που αφορά στην χρήση ανταποδοτικών συστημάτων ανακύκλωσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ανακύκλωση πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών. Ταυτόχρονα ο δήμος θα παραλάβει σύντομα μηχάνημα θρυμματισμού γυάλινων μπουκαλιών έτοιμα προς ανακύκλωση.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος