Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
 

Σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτά ο δήμος Καρδίτσας

Αναρτήθηκε: 12.09.2019

Στη διαδικασία προμήθειας σταθμού φόρτισης δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταυτόχρονα βρίσκεται ο Δήμος Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τη νέα δημοτική Αρχή, ο σταθμός θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.  Μάλιστα είναι ο δεύτερος δήμος, μετά τον δήμο Ρεθύμνου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες φόρτισης τόσο των δημοτών, κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

 Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 7.111,40 ευρώ και χρηματοδοτείται από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

Παράλληλα, ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Καρδίτσας, τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να τοποθετηθούν ειδικές πληροφοριακές πινακιδες στις εισόδους της πόλης

με το ελληνικό και αγγλικό κείμενο  «Καλώς ήρθατε στην Καρδίτσα, την πόλη του ποδηλάτου», «Welcome to Karditsa, the bicycle city».

Στη μέση θα υπάρχει το σχέδιο του «Ουράνιου Ποδηλάτη», έργο του αείμνηστου καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη που παραχωρήθηκε στον δήμο Καρδίτσας και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της πόλης της Καρδίτσας.

 Οι πινακίδες αυτές όπως τονίζεται χαρακτηριστικά,  θα συντελέσουν στην ανάδειξη της Καρδίτσας ως πόλης του ποδηλάτου και θα χρηματοδοτηθούν από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου κατά το μεγαλύτερο μέρος και από ιδία έσοδα του δήμου. 


Αναλυτικότερα, στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως και 22 Σεπτεμβρίου, ο δήμος Καρδίτσας, διοργανώνει με τη συνεργασία φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ιδιωτών, πλήθος εκδηλώσεων  ανάμεσά τους ενημερωτικές δράσεις για μαθητές Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, ποδηλατοβόλτες, δενδροφυτεύσεις ζωγραφική πεζοδρομίων, συναυλίες, κ.ά.  

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος τονίζει: «Αναλάβαμε από την 1η Σεπτέμβρη τη διοίκηση στον δήμο Καρδίτσας και στοχεύουμε να αναζητήσουμε όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν, ώστε να κάνουμε το Δήμο μας πιο καινοτόμο. Η καινοτομία στις ημέρες μας θα έλεγα ότι είναι ζητούμενο καθώς κάνει τη διαφορά. Σε ένα κόσμο που αλλάζει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς όσοι δεν αναζητούν τις ευκαιρίες της καινοτομίας μένουν πίσω. Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ευκαιρίες όπως αυτές που προωθούμε ήδη με το σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων και με τον “ουράνιο ποδηλάτη”. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για δράσεις που θα κάνουν τη διαφορά για τον δήμο μας».
 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος