Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
 

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Αγ. Δημητρίου

Αναρτήθηκε: 14.09.2019

Δυναμικό «παρών»  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, δίνει και φέτος από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου

Σε συνεργασία με 40 και πλέον φορείς, θεσμικούς υποστηρικτές και χορηγούς, σχεδίασε δράσεις που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Με σύνθημα “Ας περπατήσουμε όλοι μαζί” & “Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία” ο Δήμος προσκαλεί όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως μαθήματα – σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής, προβολές, εκθέσεις, κατασκευές, βόλτες και ποδηλατοδρομίες σε δημόσιους χώρους, παραδοσιακά παιχνίδια γειτονιάς, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών και πλήθος δράσεων που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση όλων και κυρίως των παιδιών και των ΑΜΕΑ. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, που αποτελεί την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο, κατά την οποία θα απαγορευθεί προσωρινά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε τμήμα της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου προσφέροντας μια διαφορετική οπτική της πόλης. Μιας πόλης που ανήκει στους πεζούς, στους ποδηλάτες, στη ζωγραφική, τη μουσική, τη ρομποτική και ΟΧΙ στο αυτοκίνητο!

Στόχος των δράσεων είναι η ασφαλής και ανεμπόδιστη μετακίνηση όλων των πολιτών καθώς και η ενθάρρυνση και παρακίνηση των δημοτών να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τη Δημοτική συγκοινωνία, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής, διάστασης του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος