Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
 

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας, Γιάννης Μπαλπακάκης

Αναρτήθηκε: 12.09.2019

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη  στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας, Γιάννης Μπαλπακάκης.

Στην αναφορά της παραίτησής του ο κ. Μπαλπακάκης αναφέρει ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους, καθώς και ότι ενδεχομένως θα πρέπει να απουσιάζει για αρκετό διάστημα στην Αθήνα. Ωστόσο επεσήμανε ότι η εμπειρία του είναι στη διάθεση του υπουργείου.

«Δεν φεύγω ούτε σαν κλέφτης, ούτε σαν πολιτικός» δήλωσε ο Γιάννης Μπαλπακάκης  σε δημοσιογράφους υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι για λόγους ανθρωπιστικούς παρέμενε σε αυτή τη θέση. Μάλιστα στις 24 Μαρτίου 2020 που θα έληγε κανονικά η θητεία του θα συμπλήρωνε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόσο και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γ. Κουμουτσάκος είχαν ζητήσει από τον κ. Μπαλμπακάκη να παραμείνει στη θέση του, καθώς έκριναν ότι είχε επιτελέσει ένα σημαντικό έργο σε μία τόσο δύσκολη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μπαλμπακάκης υπηρέτησε στο ΚΥΤ της Μόριας για 3 περίπου χρόνια. Κατά την διάρκεια της θητείας του προχώρησε σημαντικά έργα που αφορούν στην λειτουργία της δομής, όπως το έργο του βιολογικού καθαρισμού, ενώ δημιούργησε και τις “ασφαλείς ζώνες” για την προστασία των ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, των γυναικών μονογενεϊκών οικογενειών καθώς και των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες τους. Συνέβαλε  σημαντικά στην προώθηση των αιτημάτων για αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ελαιοκτημάτων όπου έχουν τοποθετηθεί μέσα σκηνές, λόγω έλλειψης χώρου στο ΚΥΤ.

Τέλος επί των ημερών του, το ΚΥΤ Μόριας «άνοιξε» στα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε ο καταυλισμός να μη λειτουργεί εν «κρυπτώ».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος