Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
 

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Ευ. Λαμπάκης κατά της ανακήρυξης του Ι. Ζαμπούκη ως δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Αναρτήθηκε: 11.09.2019

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, που απέρριψε την ένσταση κατά της ανακήρυξης του Ι. Ζαμπούκη ως δημάρχου, ανακοίνωσε ότι προσφεύγει ο Ευ. Λαμπάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης» και τέως δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι ο τέως δήμαρχος, κ. Λαμπάκης, στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου έχασε το δήμο, αν και την πρώτη Κυριακή ο συνδυασμός του είχε έρθει πρώτος.

Η αίτηση αναίρεσης κατατέθηκε, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, «θεωρώντας βασίμως ότι δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η νομολογία του άνω δικαστηρίου και δεν ερμηνεύθηκε ορθά η νομοθεσία. Κατόπιν τούτου, σεβόμενοι το πρωτόδικο δικαστήριο, προσφεύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενοι να γίνει δεκτή η ένσταση μας για συγκεκριμένους νομικούς λόγους».

Απαντώντας δε «σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι δήθεν δεν σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού», τονίζει «ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, άρα και γι΄ αυτούς που κατ΄ εκτίμηση ισχυρότατων νομικών κύκλων, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία, χωρίς εμείς να έχουμε την δυνατότητα προσβολής των ισχυρισμών μας νωρίτερα , παρά μόνο μετά την έκδοση απόφασης ανακήρυξης του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων από το δικαστήριο στις 21.6.2019».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από ενδελεχή εξέταση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης τους Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης, που απέρριψε την ένσταση μας κατά της ανακήρυξης του Ιωάννη Ζαμπούκη ως δημάρχου, αποφασίσθηκε, μετά παραίνεση της εξειδικευμένης νομικής ομάδας, η κατάθεση αίτησης αναίρεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δηλαδή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρώντας βασίμως ότι δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η νομολογία του άνω δικαστηρίου και δεν ερμηνεύθηκε ορθά η νομοθεσία.

Κατόπιν τούτου, σεβόμενοι το πρωτόδικό δικαστήριο, προσφεύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενοι να γίνει δεκτή η ένσταση μας για συγκεκριμένους νομικούς λόγους.

Η απάντησή μας τέλος σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι δήθεν δεν σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού, απαντάμε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, άρα και γι΄ αυτούς που κατ΄ εκτίμηση ισχυρότατων νομικών κύκλων, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία, χωρίς εμείς να έχουμε την δυνατότητα προσβολής των ισχυρισμών μας νωρίτερα , παρά μόνο μετά την έκδοση απόφασης ανακήρυξης του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων από το δικαστήριο στις 21.6.2019.

-Στη Δημοκρατία μας ουδείς μπορεί να αποκλείσει την προσφυγή στην δικαστική εξουσία που πηγάζει από τον λαό και υφίσταται για να διορθώνει τα πράγματα στο δημόσιο χώρο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος