Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
 

Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox αρνείται να ψηφίσει το διάταγμα του δήμου της Μαδρίτης για τη βία κατά των γυναικών

Αναρτήθηκε: 06.09.2019

H ομάδα του ακροδεξιού κόμματος Vox που συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες πως δεν πρόκειται να υπογράψει το δημοτικό διάταγμα για τη βία κατά των γυναικών και πως δρομολογεί επαφές, ώστε να μην υπάρξει «ενοχοποίηση εκ των προτέρων ενός τμήματος της κοινωνίας».

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του κόμματος για την Οικογένεια, την Ισότητα και την Κοινωνική Ευημερία Πέπε Ανιόρτε, το κόμμα του θα έχει επαφές με όλες τις πολιτικές ομάδες στον δήμο της πρωτεύουσας, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή συμφωνία για την έμφυλη βία.

Όπως τόνισε η ομάδα του Vox δεν πρόκειται να υπογράψει το σχετικό διάταγμα, γιατί «ενοχοποιεί εκ των προτέρων ένα τμήμα της κοινωνίας» και προσθέτει πως σε αυτό «αγνοείται η βία που υφίστανται άνδρες, ηλικιωμένοι και πανήλικοι, προτείνοντας μία σειρά από μέτρα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη βία κατά των γυναικών».

Μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλείται το Vox για το “όχι” στο διάταγμα του δήμου είναι και τα μέτρα που «σαφώς υπαινίσσονται την παρέμβαση των “λόμπι” των φύλων, διαιωνίζοντας μία επιχείρηση που έχει στηθεί πάνω στο πρόσχημα της βίας». Ως “λόμπι των φύλων” η ακροδεξιά παράταξη χαρακτηρίζει τις φεμινιστικές και τις άλλες οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος