Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
 

Σήμερα και αύριο η 39η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση

Αναρτήθηκε: 07.09.2019

Ορειβάτες απ’ όλη την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στην  39η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση  που διοργανώνει σήμερα Σάββατο 7 και αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών στο Δάσος Ρούβα ,με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, και του Δήμου Φαιστού.

Όπως αναφέρει ο ορειβατικός σύλλογος Μοιρών, «το δάσος του Ρούβα αποτελεί το σημαντικότερο οικοσύστημα πρινοδάσους στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και καταλαμβάνει την εσωτερική κοιλάδα του Ψηλορείτη που ορίζεται από τις κορυφές Αμπελάκια,  Σαμάρι, Χαλαζοκεφάλα, Σκίνακα, Κουδούνι και Γυριστή.

 Οι πρίνοι που το απαρτίζουν έχουν μεγάλη ηλικία, η διάμετρος του κορμού τους σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 1 μέτρο και το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα.

Στις πλαγιές περιμετρικά του δάσους ζει ο εξαιρετικά σπάνιος Κρητικός Αγριόγατος (Φουρόγατος) και σπουδαία ενδημικά είδη χλωρίδας όπως το κεφαλάνθηρο και η αμπελιτσιά».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος