Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

Λ. Κυρίζογλου, πρόεδρος ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας: Αναλογική και δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα

Αναρτήθηκε: 03.09.2019

Αναλογική και δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ειδικότερα το προσφυγικό απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, που συνήλθε σήμερα, ενώ συζητήθηκαν επίσης και τα αιτήματα των δημάρχων που θα θέσουν στον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ.

 Με αφορμή την έλευση προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, χαρακτήρισε «αδιανόητο στα ακριτικά νησιά να βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων» και πρόσθεσε: «ούτε όμως να δεχθούμε το 50% να βρίσκεται στα νησιά και το άλλο 50% στην Κεντρική Μακεδονία».

 Όπως είπε, μετά από ενημέρωση που είχε από τους δημάρχους, οι δομές σε Νέα Καβάλα και Διαβατά είναι υπερπλήρεις και θα επικρατήσει το αδιαχώρητο εάν προστεθούν και άλλοι πρόσφυγες σε αυτές. Ο κ. Κυρίζογλου ζήτησε εκ νέου αναλογική και δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα.

 Αιτήματα των δήμων προς την κυβέρνηση

Με αφορμή την άφιξη του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου στην πόλη, οι δήμαρχοι θα θέσουν σειρά αιτημάτων, για τα οποία ήδη ενημέρωσαν τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. Μεταξύ αυτών θα θίξουν τα ζητήματα της ανεργίας, αξιοποίησης του Θερμαϊκού και του θαλάσσιου μετώπου, απόδοσης των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τα ζητήματα Μετρό και ΟΑΣΘ, σχολική στέγη, κοινωνικές δομές και οικονομική βιωσιμότητα των δήμων.

 «Περιμένουμε την ομιλία του πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες», είπε ο κ. Κυρίζογλου προσθέτοντας πως «με χαρά θα χειροκροτήσουμε κάθε θετικό, ενώ θα διαμαρτυρηθούμε και θα συγκρουστούμε με καθετί που μας βρίσκει αντίθετους».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχος Νέαπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, συμπλήρωσε πως στα θέματα στα οποία θα κληθεί η κυβέρνηση να βρει λύσεις πρέπει να περιλαμβάνεται και το ζήτημα της καταστροφής του δάσους του Σέιχ Σου από το φυλλοφάγο έντομο.

«Από τον πρωθυπουργό περιμένουμε ειδική αναφορά για την Αυτοδιοίκηση. Να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Εάν δεν το κάνει θα είναι εκτεθειμένος σε αυτά που έλεγε το προηγούμενο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος