Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
 

Στο χωριό των κεραμοποιών στις Μαργαρίτες το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

Αναρτήθηκε: 16.08.2019

Στο παραδοσιακό χωριό των κεραμοποιών, τις Μαργαρίτες του Δήμου Μυλοποτάμου, θα πραγματοποιηθεί   αύριο Σάββατο 17 Αυγούστου  το 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών.

 Κεντρκό θέμα του συνεδρίου , το οποίο συνδιοργανώνουν  η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, η Περιφέρεια Κρήτη και η Περιφερειακή  Ενότητας Ρεθύμνου, είναι  «Τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του Μυλοποτάμου και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν».

Τα θέματά του συνεδρίου επιλέχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Μυλοποταμιτών, με γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική και τα προβλήματα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

Κεντρικός στόχος είναι η προώθηση λύσεων και η ανάπτυξη στοχοθεσίας με κεντρικούς άξονες τον πολιτισμό, την κοινωνία  και την τοπική οικονομία.

Απονομή επαίνων και βραβείων στους Μυλοποταμίτες Φοιτητές

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου η Πανελλήνια Πολιτιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών θεσμοθετεί τη βράβευση των εισαχθέντων συντοπιτών της  στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιόδου 2017-2018.

Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν σε εκείνους που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων, ενώ θα δοθούν σε όλους τους εισαχθέντες ειδικοί έπαινοι. Επίσης θα  γίνει και ειδική κλήρωση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται δωροεπιταγές και  ηλεκτρονικά  gadgets.  Προϋπόθεση για την βράβευση των εν λόγω φοιτητών είναι να έχουν  αποφοιτήσει από τα  Λύκεια Ανωγείων, Περάματος, Πανόρμου και ΕΠΑΛ Γαράζου και Ρεθύμνου.

Σεμινάριο για την αγορά εργασίας

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ειδικό επιμορφωτικό σε σεμινάριο στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές που θα τιμηθούν καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος.

 Το θέμα του σεμιναρίου θα είναι διαδραστικό και θα αφορά στην αγορά εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς θα φτιάξουν σωστά ένα βιογραφικό καθώς και για το πώς θα προετοιμαστούν σωστά για μια συνέντευξη. Το σεμινάριο θα συντονίζει  η Αγγελική  Μπουρμπούλη, Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο: Την Επιμόρφωση των  Δημοσίων Λειτουργών στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση-Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Βράβευση των καθαρότερων χωριών

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των καθαρότερων χωριών της επαρχίας Μυλοποτάμου. Τα τρία πρώτα χωριά θα λάβουν τιμητική διάκριση και χρηματικό έπαθλο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένες δράσεις.

Ερωτόκριτος

Στο πρόγραμμα θα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα με αφορμή το έτος Ερωτόκριτος.  Συγκεκριμένα, θα απαγγελθεί το ποίημα «Η Καλή» του Μανώλη Γιαννουσάκη ως αφιέρωμα στα τετρακόσια χρόνια από την έκδοση του Ερωτόκριτου. Απαγγελία Στέλλα Εμ. Πιθαρούλιου Φιλόλογος, μουσική ερμηνεία  Πέτρος Μαρούλης λυράρης.

Το συνέδριο θα ευλογήσει, μετά του κλήρου, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος. Επίσης, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν: Υπουργοί, οι Κρητικοί Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι του Νομού Ρεθύμνης, οι Αρχές του Νομού, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και όλοι οι Μυλοποταμίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος