Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
 

Σύστημα «έξυπνου» οδοφωτισμού στο Δήμο Φαρκαδόνας

Αναρτήθηκε: 13.08.2019

Στην εγκατάσταση συστήματος έξυπνου οδοφωτισμού, προχωρά ο Δήμος Φαρκαδόνας. Όπως ενημερώνει , ο Δήμος δηλώνει  «παρών» στις ψηφιακές τεχνολογίες νέας γενιάς, με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Μεριβάκη και της εταιρίας «CICICOM» για την προμήθεια, εγκατάσταση και διαχείριση Smart Street Lighting System (συστήματος έξυπνου οδοφωτισμού).

 Μετά τη βράβευσή του με BEST CITY SILVER AWARD για την εντυπωσιακή εξοικονόμηση ενέργειας και αύξηση της ασφάλειας των μετακινούμενων που πέτυχε ο Δήμος με την τοποθέτηση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας LED στον οδοφωτισμό, προχωρά στο επόμενο βήμα: αυτό της χρήσης τεχνολογιών νέας γενιάς Internet of Thinks (Διαδίκτυο των Πραγμάτων).

Οι ασύρματοι αισθητήρες είναι τεχνολογίας IoT (Internet of Things) και διαθέτουν την ικανότητα ρύθμισης της λειτουργίας του φωτισμού από απόσταση (remotely), χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης.

 Το σύστημα αφορά σε εξοπλισμό αισθητήρων, χρήση δικτύου μακράς εμβέλειας και εφαρμογές διαχείρισης. Επίσης, θα παρασχεθούν υπηρεσίες συντήρησης και εκπαίδευσης στο προσωπικό του Δήμου που θα εμπλακεί στη λειτουργία του εν λόγω Δικτύου.

Τα οφέλη με την τοποθέτηση του συστήματος για το Δήμο και τους δημότες,  καταλήγει η σχετική ανακοίνωσή,  είναι προφανή, όπως η ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων και βεβαίως η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού και αποκατάστασης των βλαβών στον οδοφωτισμό.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος