Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
 

Σιθωνία: Στο Leader η αποκατάσταση του Νερόμυλου Μεταγγιτσίου

Αναρτήθηκε: 10.08.2019

Στο Δήμο Σιθωνίας, εγκρίθηκε το έργο της αποκατάστασης και επανάχρησης συγκροτήματος Νερόμυλου Μεταγγιτσίου», με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ μέσω του τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER Ν. Χαλκιδικής  που διαχειρίζεται η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.ΑΕ 

Ο Δήμος είχε θέσει ως στόχο την αποκατάσταση του Νερόμυλου Μεταγγιτσίου και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου, καθώς είχε προετοιμαστεί με άρτιες μελέτες και υπέβαλε μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία κρίθηκε καλύτερη στο μέτρο αυτό. 


Ο υδρόμυλος του μετοχίου της Ιεράς Μονής Διονυσίου στο Μεταγγίτσι αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και η αποκατάστασή του αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Μέσα από το έργο αυτό προβλέπονται μεταξύ άλλων εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης των οικοδομικών υπολειμμάτων και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου.

Την ικανοποίηση του για την ένταξη του σημαντικού αυτού έργου, εξέφρασε ο  δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος , γιατί  όπως είπε «με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης στην περιοχή, τονώνοντας έτσι τον τουρισμό στις εναλλακτικές του μορφές και την τοπική οικονομία. Παράλληλα, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής, καθώς ο μύλος αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικό σύνολο που αποτελεί μαρτυρία για την ιστορία, την μορφολογία και τη λειτουργία των προβιομηχανικών παραγωγικών κτιρίων στα μετόχια των αγιορείτικων μονών στη Χαλκιδική».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος