Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
 

Δήμος Λήμνου: Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Αναρτήθηκε: 06.08.2019

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου, ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν  στην  περιφέρεια του Δήμου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και εξετάστηκαν συνολικά  134 γυναίκες εκ των οποίων 48 εξετάστηκαν στον Άγιο Ευστράτιο και  86 στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας: Μούδρου και Μύρινας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι οι 55 γυναίκες πάσχουν από οστεοπενία, οι 20 πάσχουν από οστεοπόρωση και 1 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου  θα ήθελε, να εκφράσει  με βαθύτατη χαρά τις ευχαριστίες του στον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου και ειδικότερα στους κ. Λούκα Θωμά Πρόεδρο , την κα Κατσώνη Μάλαμα, Αντιπρόεδρο όπως, επίσης και στους στρατιωτικούς ιατρούς  κ. Κασκούτη Χρήστο και κ. Φωτίου Δημήτρη για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας, με σκοπό την πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Δήμαρχο του  Αγίου Ευστρατίου κα Κακαλή Μαρία και το ιατρικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Ευστρατίου για την πολύτιμη βοήθειά τους και την άψογη φιλοξενία τους, καθώς και το προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μούδρου για την γενικότερη προσφορά τους όπως και τη διάθεση του χώρου για την πραγματοποίηση της εξέτασης.

Με την διάθεσή σας και την ενέργειά σας μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε το πολύτιμο έργο μας.

Ευχαριστούμε όλους τους ανωτέρω φορείς για την στήριξή τους στο έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου και ευελπιστούμε και στο μέλλον σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος