Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
 

Η παραδοσιακή συνταγή της «Ανδριώτικης φουρτάλιας» στο blog του Ε.Ο.Τ.

Αναρτήθηκε: 03.08.2019

Άνδρος και φουρτάλια είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η παραδοσιακή συνταγή, που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στο νησί μας, παρουσιάζεται στο επίσημο blog του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού www.blog.visitgreece.gr Το άρθρο με τίτλο «Ομελέτα “φουρτάλια” από την Άνδρο» αναφέρεται –φυσικά- στο ξεχωριστό πιάτο, τονίζοντας ότι η μοναδική του γεύση οφείλεται στα συστατικά του, τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Άνδρου.

Αρχικά, το άρθρο κάνει αναφορά στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, επισημαίνοντας ότι οι συνταγές εξελίσσονται και τελειοποιούνται μέσα στα χρόνια, εστιάζοντας στην υψηλή ποιότητα, καθώς και στα υλικά που προσφέρει σε κάθε τόπο η κάθε εποχή. Παράδειγμα, αποτελεί η Άνδρος «και η χαρακτηριστική ομελέτα “φουρτάλια”, ένα γευστικό γεύμα που γίνεται με μια χούφτα προσεκτικά επιλεγμένων τοπικών συστατικών».

 «Η “φουρτάλια” μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και να σερβιριστεί ως “μεζές” στους ξαφνικούς επισκέπτες, μπορεί να αποτελεί ένα καλοκαιρινό μεσημεριανό γεύμα μετά από μια πρωινή βουτιά ή και ακόμα να προσφερθεί ως ένα εναλλακτικό brunch. Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυγά ελεύθερης βοσκής, στο τοπικό λουκάνικο και στο ωριμασμένο τυρί “βολάκι”, ενώ πάντα έχει καλύτερη γεύση όταν φτιάχνεται με προϊόντα που παράγονται στο νησί», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος