Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
 

Δ. Μιχαηλίδου για προσλήψεις στο “Βοήθεια στο Σπίτι”: «Δεν υπάρχει από τώρα πρόθεση αυτό να καταργηθεί»

Αναρτήθηκε: 23.07.2019

Καμία   αναφορά στο “καυτό” ζήτημα της μονιμοποίησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα  “Βοήθεια στο Σπίτι” δεν συμπεριέλαβε η νέα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών  δηλώσεων της κυβέρνησης.

Δεδομένου δε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προωθήσει 3.000 προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού, δεσμεύοντας μάλιστα στον προϋπολογισμό τις απαραίτητες πιστώσεις, αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας της κ. Μιχαηλίδου, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, της απηύθυνε σχετικές ερωτήσεις για το μέλλον του προγράμματος.

Στο ερώτημα αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συνεχιστεί η διαδικασία  για τις  3.000 προσλήψεις  μέσω ΑΣΕΠ, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε: «Αυτό που μπορώ να σας πω σίγουρα είναι ότι δεν υπάρχει από τώρα πρόθεση αυτό να καταργηθεί».

Ακολουθεί η παράθεση του σχετικού διαλόγου που αναπτύχθηκε για το θέμα:  

« Ευκλ. Τσακαλώτος: (…) Επίσης, θέλω να θέσω μια διαφορετική ερώτηση για την οικογένεια που χρειάζεται στήριξη. Έχετε πρόθεση να συνεχίσετε με τις προσλήψεις για το “Βοήθεια στο Σπίτι”, που εμείς έχουμε προωθήσει; Γιατί φαντάζομαι πως ως νέα γυναίκα και νέα Υπουργός δεν θα θέλατε – όπως ο κ. Μητσοτάκης – η γυναίκα να κάνει αυτή τη δουλειά για τους μεγάλους ανθρώπους. Δηλαδή, η γυναίκα, η οποία θα έχει ένα παιδί στο αριστερό χέρι, μια σκούπα στο δεξί χέρι και έναν υπολογιστή για να δουλεύει από το σπίτι, να κοιτάει και τους μεγάλους ανθρώπους.

– Υφυπουργός: (…) Νομίζω ότι η απάντηση και στις τρεις ερωτήσεις σας είναι “Ναι”, με μια μικρή υποσημείωση ως προς το πώς θέσατε την τελευταία. Δεν νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός έχει καμία τέτοια πρόθεση. Τουναντίον, γι’ αυτό νομίζω ότι μου εμπιστεύτηκε αυτόν τον ρόλο.

(…) Όσο για το “Βοήθεια στο Σπίτι”, όχι, δεν την περιορίζουμε και σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι πρόθεση του Πρωθυπουργού ή του επιτελείου του να βρίσκεται η γυναίκα στην κατάσταση την οποία περιγράφετε.

– Ευκλ. Τσακαλώτος: Θα υπάρχουν αυτές οι θέσεις; Εμείς είχαμε πει για αυτούς που δεν ήταν μόνιμοι, μέσω ΑΣΕΠ να υπάρχουν τρεις χιλιάδες θέσεις για το “Βοήθεια στο Σπίτι”. Ρωτάω αν έχετε πρόθεση να συνεχίσετε με αυτό.

– Υφυπουργός: Αυτό που μπορώ να σας πω σίγουρα είναι ότι δεν υπάρχει από τώρα πρόθεση αυτό να καταργηθεί. »

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος