Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Στο πρόγραμμα “Kαταναλώνω λιγότερο στη Μεσόγειο” συμμετέχει ο δήμος Αίγινας

Αναρτήθηκε: 19.07.2019

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, ώρα 18.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεριστός στην Αίγινα, ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας Εύξεινη Πόλη σε συνεργασία με το δήμο Αίγινας παρουσιάζει στην Αίγινα το μοντέλο Consume-less Med (Kαταναλώνω λιγότερο στη Μεσόγειο), ένα ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα για τον αειφόρο τουρισμό για το οποίο ο δήμος Αίγινας, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Το έργο απευθύνεται σε παραλιακούς ή νησιωτικούς τουριστικούς δήμους στη Μεσόγειο, σε φορείς του τουρισμού, καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού (ξενοδοχεία-καταλύματα, εστίαση, καταστήματα χειροτεχνίας και εμπορίου), οι οποίοι μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά και επικοινωνιακά οφέλη με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πέρα από τη συμβολή τους για την προστασία των περιβαλλοντικών πόρων και
του οικοσυστήματος της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η στήριξη των τοπικών προϊόντων που προωθεί το συγκεκριμένο έργο.
Στόχος ο συντονισμός δράσεων για μείωση της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και παραγωγής αποβλήτων και η παροχή της επιλογής μιας σειράς από υπηρεσίες προς τους τουρίστες ικανές να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση και να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν καλύτερα τα τοπικά
προϊόντα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ιnterreg Mediterranean και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και υλοποιείται από την Εύξεινη Πόλη.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος