Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
 

Υπ. Εργασίας: Θα καλυφθούν όλες οι έγκυρες αιτήσεις της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Αναρτήθηκε: 18.07.2019

Τη διαβεβαίωση ότι  όλες οι αιτήσεις βρεφών, νηπίων, παιδιών με αναπηρία θα ικανοποιηθούν  και κανένα παιδί που πληροί τα κριτήρια δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, έδωσε  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή της με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ε.Ε.Τ.Α.Α. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο και τον προέδρο Δημήτρη Καλογερόπουλο, παρουσία του υπουργού Γιάννη Βρούτση η αρμόδια υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου για το ζήτημα της εφαρμογής της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» δήλωσε:

«Είχαμε μία εκτενή και παραγωγική συζήτηση και συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης της απορρόφησης βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, σε κατάλληλες δομές. Η δράση αυτή που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας του ευαίσθητου αυτού τμήματος της κοινωνίας μας, θα πρέπει να ενισχυθεί με όλες μας τις δυνάμεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εξασφαλίζουμε για φέτος ότι όλες οι αιτήσεις βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, θα ικανοποιηθούν, διασφαλίζοντας τη δέσμευσή μας να μην μείνει κανένα παιδί που πληροί τα κριτήρια εκτός παιδικού σταθμού».

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αγγίζουν τις 172.000 και από αυτές έχουν ήδη απορριφθεί , καθώς οι αιτούντες γονείς δεν πληρούν τα κριτήρια, το εισόδημά τους ήταν πολύ υψηλότερο από το όριο που θέτει το πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι παρατείνεται ως αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών ενστάσεων στην ΕΕΤΑΑ, επί των προσωρινών αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς, ενώ η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων των ωφελούμενων θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ την Τρίτη, 23 Ιουλίου και η κατανομή των voucher  θα γίνει μία φορά.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος για την περίοδο 2019 –2020 ανέρχεται στα 270 εκ. ευρώ από 234 εκ. που ήταν πέρυσι.

Με τα 270 εκ. ευρώ που έχουν διασφαλιστεί καλύπτονται περί τις 155.000 θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Με βάση την περυσινή εμπειρία που από τα 127.000 voucher που δόθηκαν στους ωφελούμενους  τελικά χρησιμοποιήθηκαν τα 119.000, αλλά και  δεδομένων των διαθέσιμων θέσεων που υπάρχουν  σε δημοτικούς και παιδικούς σταθμούς ,έτσι και φέτος εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν λιγότερα voucher. Σε αυτήν την περίπτωση τα 270 εκ. ευρώ επαρκούν για να καλυφθούν  όλες οι ανάγκες του προγράμματος.

Εφόσον τελικώς τα voucher που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι περισσότερα από 150.000, υπήρξε δέσμευση ότι το επιπλέον ποσό θα δοθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας του 2020.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος