Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Δήμος Πατρέων: Δράσεις στα σχολεία με θέμα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις

Αναρτήθηκε: 17.07.2019

Ενημερωτικές παρεμβάσεις στις δημόσιες σχολικές μονάδες με θέμα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις προγραμματίζει ο δήμος Πατρέων σε συνεργασία με ΕΣΥΝ – ΚΕΘΕΑ – Ένωση Γονέων Δήμου Πάτρας – Αγωγή Υγείας Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ήδη απέστειλε αίτημα έγκρισης στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων για την σχολική περίοδο 2019 – 2020, τα οποία απευθύνονται ειδικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την περσινή περίοδο 2018 – 2019 με επιτυχία, μετά από έγκριση του Υπουργείου από στελέχη του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) και του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων).

Θετική συμβολή είχαν στελέχη της Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του  δήμου.

Συγκεκριμένα την φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν 38 δίωρες δράσεις σε 24 σχολεία (10 Γυμνάσια  και 14 Λύκεια) στις οποίες συμμετείχαν 3.380 μαθητές.

Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν και 152 Καθηγητές.

Στις παρεμβάσεις αυτές οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές Βίντεο και Ταινίας μικρού μήκους και να συζητήσουν με τα στελέχη του ΕΣΥΝ και του ΚΕΘΕΑ για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη ζωή τους τα ναρκωτικά, να λύσουν απορίες και ερωτηματικά, να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, την αντιμετώπιση του φίλου που έμπλεξε, την διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών σαν μέσο χειραγώγησης της νέας γενιάς.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος