Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
 

Συναντίληψη για αλλαγές στον «Κλεισθένη» στη συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου – Γ. Πατούλη

Αναρτήθηκε: 10.07.2019

Συναντίληψη στις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση, το απόγευμα, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Ο υπουργός ανέφερε ότι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες. Υποδεχόμενος στο υπουργείο τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Αττικής, τόνισε ότι «στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί είναι πυλώνας για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την κοινωνική συνοχή, που είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του ,κατέθεσε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για τροποποιήσεις του «Κλεισθένη», εξέφρασε βεβαιότητα ότι «ξεκινάει μια νέα εποχή» και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος διότι, όπως είπε, «αν συνεχισθούν με τους ίδιους ρυθμούς οι γρήγορες ταχύτητες, τότε πράγματι πάμε σε μια άλλη μέρα».

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε διαδοχικά με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο και τον εκλεγμένο δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ.

Επίσης το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε  με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο πλαίσιο του με κύριο σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης που θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στις περιπτώσεις όπου οι διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών δεν έχουν εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «επειδή επίκειται η κυβερνητική παρέμβαση με στόχο να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητα των δήμων εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, συζητάμε με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης τις βέλτιστες λύσεις, ώστε η παρέμβασή μας να είναι συμφωνημένη και να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική. Γι΄ αυτόν τον λόγο κάνουμε αυτές τις συναντήσεις με έναν επείγοντα τρόπο».

Θετικός σε «ήπιες διορθωτικές παρεμβάσεις» στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης εμφανίστηκε από την πλευρά του ο κ. Μώραλης, ο οποίος επισήμανε ότι «σε μια περίοδο που η χώρα πάει να βγει από μια κρίση, το να μη μπορέσουν να διοικηθούν δήμοι και περιφέρειες είναι καταστροφικό».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος