Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
 

Περιφέρεια Αττικής: 7,6 εκ.ευρώ για voucher σε παιδικούς σταθμούς της Αττικής

Αναρτήθηκε: 27.06.2019

Με το ποσό των 7.638.100 ευρώ, χρηματοδοτεί  η περιφέρεια Αττικής, το πρόγραμμα  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020».

Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Στο πλαίσιο αυτό η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε δύο σχετικές προσκλήσεις προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), για την παροχή θέσης φροντίδας και φιλοξενίας κατά το προσεχές σχολικό έτος, στους δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς της περιφέρειας, σε γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων παιδιών και παιδιών με αναπηρία.

«Η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή της θητείας της υλοποίησε την στρατηγική επιλογή, μιας πολυεπίπεδης στήριξης των κοινωνικά ασθενέστερων, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης», δήλωσε σχετικά η περιφερειάρχης. «Έχουμε έτσι βάλει τις βάσεις και καθιερώσει μια στέρεη κοινωνική πολιτική της περιφέρειας είτε πρόκειται για τη στήριξη των νέων γονέων είτε για την έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Είτε πρόκειται για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με είδη πρώτης ανάγκης από τις λαϊκές αγορές είτε για την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος χιλιάδων νοικοκυριών. Δείξαμε και δείχνουμε εμπράκτως το πώς η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να στέκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν ανάγκη», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και στη διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως είναι η οικογενειακή μέριμνα και η παιδική προστασία.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος