Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
 

Δήμος Ευρώτα: Μήνυμα δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Αναρτήθηκε: 26.06.2019

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και κάθε είδους εξαρτησιογόνων ουσιών. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα με κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνέπειες. Είναι αναμφισβήτητο ότι μία ημέρα δεν είναι αρκετή για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για τη μεγάλη αυτή  μάστιγα,  τη μάστιγα των ναρκωτικών, που παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

 Το πιο δυναμικό και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας απειλείται καθημερινά από τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι τοπικό και δεν αφορά «λίγους». Το πρόβλημα  αφορά το σύνολο της κοινωνίας , γιατί  τα  ναρκωτικά αποτελούν πληγή για το κοινωνικό σώμα  που πρέπει να σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον, με ειλικρινή  αγάπη και κυρίως κατανόηση απέναντι στους νέους ανθρώπους. Οι τιμωρίες, η απομόνωση ή ο αποκλεισμός δεν αποτελούν λύση.

Χρειάζεται προσπάθεια ,συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων , ενημέρωση, πρόληψη και  συστράτευση όλων  των ενεργών πολιτών . Όλα αυτά όμως θα είναι μάταια αν δεν επανιεραρχήσουμε τις αξίες της ζωής μας . Πρέπει να υιοθετήσουμε μια θετική στάση ζωής,   με στροφή στη φύση , τον αθλητισμό και  την τέχνη. Πρέπει να  δώσουμε διεξόδους στους νέους και να τους γαλουχήσουμε με πρότυπα και σταθερές αξίες απέναντι στη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό που επικρατεί στις μέρες μας.

Όχι στα ναρκωτικά! Η ζωή είναι όμορφη! Αξίζει να παλέψουμε και όχι  να παραιτηθούμε !

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος