Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
 

Γ. Πατούλης: Συνεργασία για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης

Αναρτήθηκε: 26.06.2019

Στην αναγκαιότητα να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να  επιτευχθεί το μεγάλο στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 9ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν: «Επενδύσεις, Εξωστρέφεια και Κοινωνική Υπευθυνότητα: Πυλώνες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης «το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης είναι κεντρικό για την Ελλάδα του αύριο, αν αναλογιστούμε ότι η χώρα μας είναι από τα ελάχιστα κράτη στον κόσμο που δε διαθέτουν και δεν εφαρμόζουν Εθνική Στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Για να υπάρξει Εθνική Στρατηγική, απαιτείται ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο αυτό,  τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο  ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης «στην αναζήτηση, ανάδειξη και προώθηση στοχευμένων δράσεων και συνεργειών, με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο, είναι καθοριστικός».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι στα χρόνια της κρίσης ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και δήμαρχος  Αμαρουσίου κατάφερε να συνεργαστεί με τους συναδέλφους τους και τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να υλοποιηθούν στρατηγικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Μέσα από αυτές τις στρατηγικές στηρίχθηκαν έμπρακτα χιλιάδες πολίτες που είχαν ανάγκη.

Παράλληλα ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ως νέα Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, θα προχωρήσει άμεσα στο σχεδιασμό ενός κεντρικού μηχανισμού συστηματικής συνεργασίας και σύμπραξης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πολιτεία, Δήμοι, κοινωνία των πολιτών, Συλλογικοί Φορείς  επιχειρηματική κοινότητα, απόδημος Ελληνισμό, κ.α.).

Ο μηχανισμός αυτός θα αποτελέσει ένα επιπλέον στρατηγικό εργαλείο στα χέρια των Ο.Τ.Α. με βασική αποστολή την προώθηση της Κοινωνικής Καινοτομίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Συνοχής, Εξωστρέφειας, Υπευθυνότητας και Ανάπτυξης. «Η  Περιφέρεια Αττικής, ως κοινωνικά υπεύθυνος και πρωτοπόρος οργανισμός θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας ολιστικής κοινωνικά υπεύθυνης πρακτικής των Δήμων. Τα έργα μας θα στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου εταιρικής υπευθυνότητας, στη μεγαλύτερη ενθάρρυνση & ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για υπεύθυνο επιχειρείν, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην  υποστήριξη κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ επιχειρήσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας έμφαση στην τοπική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος