Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Απέχουν επ΄ αόριστον οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ από την έκδοση ΑΜΚΑ

Αναρτήθηκε: 21.06.2019

Απέχουν από σήμερα  και επ΄ αόριστον από τις διαδικασίες έκδοσης και μεταβολής ΑΜΚΑ οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ωστόσο τα ΚΕΠ παραμένουν ανοικτά και εξυπηρετούν τους πολίτες για όλες τις άλλες υπηρεσίες που παρέχουν. Επίσης κατ΄εξαίρεση θα εκδίδεται ΑΜΚΑ για τα νεογέννητα.

Έτσι όσοι πολίτες ενδιαφέρονται για την έκδοση ή μεταβολή του ΑΜΚΑ πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία του ΕΦΚΑ, έως ότου λήξει η αποχή των εργαζομένων στα ΚΕΠ.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ, προχώρησε στην κινητοποίηση, ζητώντας απαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από οργανικές μονάδες ΚΕΠ και που αφορούν την απόδοση ΑΜΚΑ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, ζητά “Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο απόδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, σύσταση και λειτουργία γραφείων ΑΜΚΑ σε όλα τα κατά τόπους καταστήματα τομέων του ΕΦΚΑ, κεντρικά και περιφερειακά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα επί των διαδικασιών ΑΜΚΑ για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ και των γραφείων ΑΜΚΑ του ΕΦΚΑ”.

Όσο για τον χρόνο που επέλεξαν οι εργαζόμενοι να απέχουν από τη διαδικασία, η απάντηση είναι  πως γίνεται προεκλογικά, καθώς είχαν δεσμεύσεις ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση επίλυσης ορισμένων από τα ζητήματα, ωστόσο η Βουλή έκλεισε ενόψει εκλογών, χωρίς να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος