Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
 

«Follow the River» στα Τρίκαλα

Αναρτήθηκε: 15.06.2019

Μια σημαντική διοργάνωση, που αναδεικνύει τις δυνατότητες αξιοποίησης του Ληθαίου ποταμού των Τρικάλων, πραγματοποιείται  αύριο  Κυριακή 16 Ιουνίου .

Το «Follow the River» (Ακολουθούμε τον ποταμό) αποτελεί πρωτοβουλία της ομάδας ΔΙΕΛΠΙΣ, που με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και τη στήριξη τιου ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας, πρωτοπορεί. Και πρωτοπορεί με διοργάνωση αγώνων δίπλα από τον Ληθαίο, σε μια διαδρομή που ακολουθεί το ποτάμι, από την κεντρική πλατεία μέχρι περίπου τη Ζωαγορά με επιστροφή και τερματισμό επίσης στην κεντρική πλατεία.

Οι αγώνες δρόμου θεσμοθετούνται σε επίπεδο Κυπέλλου Ελλάδος με την επωνυμία «Follow the River Cup», στον οποίον οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες στις διοργανώτριες πόλεις και διακρίνονται, θα επιβραβεύονται με ανάλογες διακρίσεις στο τέλος των αγώνων.

Σε συνέντευξή Τύπου το πρωί της περασμένης Πέμπτης,  στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Ακης Αναστασίου τόνισε τη σημασία και τη σημαντικότητα της διοργάνωσης, «που αναδεικνύει το φυσικό κάλλος της πόλης των Τρικάλων». Και τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων είναι αρωγός σε αυτήν την πρωτοβουλία, έχοντας ήδη δώσει έμφαση στην ανάπλαση του Ληθαίου ποταμού. Με το έργο Ανάπλαση Παρόχθιας Ζώνης Ληθαίου Ποταμού Κατά Μήκος της Κοίτης Εντός του Σχεδίου Πόλης και προϋπολογισμό 2.750.000 €, αλλάζει η εικόνα του στολιδιού των Τρικάλων, δίνοντας διέξοδο και στην άθληση και σε νέες διαδρομές για όλους.

Ο εκ των υπευθύνων διοργανωτών της ΔΙΕΛΠΙΣ  Χρίστος Παπαθεοδώρου επεσήμανε τις δυνατότητες της χώρας συνολικότερα, να αναδειχθεί κέντρο τουρισμού και αθλητισμού. Και στο πλαίσιο αυτό, τα Τρίκαλα, μετέχοντας στη διοργάνωση «Follow the River», αναδεικνύουν τη θετική πλευρά και τη συνεργασία.

Όπως είπε επίσης ο  πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δυτικής Θεσσαλίας κ. Χαχάμης τόνισε ότι παρόμοιες προσπάθειες υποστηρίζονται από την ομοσπονδία, αναδεικνύοντας τα οφέλη του αθλητισμού.

Αναλυτιά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

1. Κυριακή 16/6, 09:30

Διαδρομή 10.000 μ. (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι έως το 2007) Κεντρική πλατεία Τρικάλων – Τρίκαλα

Κυριακή 16/6, 11:30

Διαδρομή 5.000 μ. (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι έως το 2007)   – Τρίκαλα

Κυριακή 16/6, 12:30

Διαδρομή 1.000 μ. Παίδων (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2007 έως 2011).

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος