Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
 

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

Αναρτήθηκε: 12.06.2019

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (αρ. 2613, ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 89) ο νόμος 4618, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία (άρθρο Τρίτο), με την οποία παρατείνεται για τέσσερις μήνες ο α΄κύκλος Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά 30.333 εργαζόμενους, που έληγε στις 10 Ιουνίου.

Το άρθρο ορίζει ότι επιτρέπεται η παράταση του προγράμματος, ενώ η διάρκεια της παράτασης θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα το Άρθρο Τρίτο ορίζει τα εξής:

Άρθρο τρίτο

Επέκταση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

Το προτελευταίο εδάφιο του στοιχείου 1.1. της υποπαραγράφου ΙΔ΄.1 της παραγράφου ΙΔ΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 (Α΄ 107) αντικαθίσταται ως εξής:

«Επιτρέπεται η επέκταση της χρονικής διάρκειας των άνω προγραμμάτων στα οποία οι ωφελούμενοι απασχολούνται: α) για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, β) για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και γ) σε δήμους, περιφέρειες και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ. με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή και από ίδιους πόρους του Ο.Α.Ε.Δ. ή και από το Π.Δ.Ε. ή και από άλλους εθνικούς ή και άλλους πόρους».

Σημειώνεται ότι η παράταση δόθηκε προκειμένου να μην υπάρχουν κενά μεταξύ του α΄ και του β΄ Κύκλου του προγράμματος,  ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται τον Οκτώβριο. Και δεύτερον, για να συμπέσει με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος